Als gemeente heeft u te maken met zwembaden en sportcomplexen waar douches aanwezig zijn. Gemeenten zijn er inmiddels wel van doordrongen dat het toepassen van de regels voor het voorkomen van Legionellabesmetting zeer belangrijk is.

Ook bij de gebouwen van de centrale overheid moeten de gevaren van besmetting niet worden onderschat.

Westfriese Flora 1999
Op de Westfriese Flora stond in 1999 een bubbelbad ten toon. Het bad was gevuld met water uit een brandslang die al in geen tijden gebruikt was. In dit stilstaande water heeft zich een zeer agressieve vorm van de Legionellabacterie gevestigd. 32 mensen overlijden en 206 mensen worden ernstig ziek.

Dat de Legionellabacterie een potentieel grote bedreiging voor de volksgezondheid vormt, was in de medische wereld niets nieuws. Maar daarbuiten wisten weinig mensen iets over het sluimerende gevaar van zwembaden, douches, sauna´s, luchtbehandelingsinstallaties en bubbelbaden. Laat staan dat men afwist van de maatregelen die genomen moeten worden om dat risico te beperken.

Amned ondersteunt de (de)centrale overheid om de veiligheid in gebouwen en complexen beheersbaar te maken. Bovendien voeren technici van Amned de werkzaamheden zelf uit. Daarbij bieden de filtertechnieken van Amned een uitstekende oplossing bij Legionellapreventie.

Op het gebied van lucht, water, brand en energie waarborgt Amned de veiligheid van centrale en decentrale overheidsgebouwen.

Bel of mail ons voor meer informatie via 088-118 7600 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

NIEUWS

  • 1
  • 2
  • 3